PADI Self Reliant Diver Specialty

Het PADI systeem is voorstander van het toepassen van het buddy-systeem, maar voor sommige duikers is de specialty Self Reliant Diver een uitkomst. Zo duiken Instructeurs en Divemasters technisch gezien eigenlijk al vaak alleen, omdat ze geen volwaardige buddy hebben die hen komt helpen in een noodsituatie. Maar ook voor fotografen die vaak erg lang op één plek bezig zijn om dat perfecte plaatje te schieten, en precies daarom vaak moeilijk een buddy kunnen vinden.

Dat het duiken in je eentje extra risico’s met zich meebrengt, spreekt voor zich. Voor een deel zul je die risico’s gewoon moeten accepteren, maar veel risico’s kun je ook ondervangen. Dat is wat je leert in de PADI Self Reliant Diver Specialty. Zo leer je onder andere problemen oplossen waar je normaal gesproken voor bij je buddy terecht kunt. Ook wordt er wat dieper ingegaan op luchtverbruik e.d. Je kunt dus na het volgen van deze specialty duiken plannen en uitvoeren in je eentje, maar verder leer je ook 100% voor jezelf te kunnen zorgen binnen het normale buddy systeem. Het is een erg aparte ervaring om voor het eerst echt alleen te duiken en alleen al daarom een aanrader!

Duiken zonder een buddy vereist ervaren duikers die de nodige overgave hebben om zichzelf gepast te trainen en uit te rusten, plus daarbij de toegevoegde risico’s, die eraan verbonden zijn, te aanvaarden. Deze personen moeten de vereiste houding en geschiktheid bezitten om zelfstandig duiken na te streven. Dit kunnen zijn: duikprofessionals zoals instructeurs en divemasters, onderwater fotografen en cameramensen, TecRec duikers, ervaren duikers die deelnemen aan avontuurlijke duiken, waarbij de veiligheidsmarge kleiner wordt, zoals bij het binnengaan van wrakken en grotten.

Vereiste:

  • Verplicht: PADI Advanced Open Water Diver (of een kwalificerend brevet van een andere organisatie)
  • Minimaal 100 duiken Gelogd

Wat gaan we doen:

  • 1 theorieles
  • 4 buitenwater duiken

Deelname vereiste:

Minimale Leeftijd: 18 jaar
Inclusief: Studie materiaal, Brevet kosten.
Exclusief: Pasfoto’s, Materiaal huur en vervoerskosten.

Jou volgende Avontuur is:

Je wilt misschien zo gauw mogelijk jou Digitale onderwater Fotografie Specialty gaan halen.
Het brevet PADI Self Reliant Diver Specialty telt mee voor het Master Scuba Diver-brevet.