PADI Openwater Diver

Het duikbrevet behaal je door deel te nemen aan de PADI Open Water cursus.In deze beginnersopleiding leer je de basisbeginselen van het duiken en na afronding mag je zelfstandig onderwater tot 18 meter diepte. De cursus bestaat uit de volgende onderdelen. Om te beginnen bestellen we de lesmaterialen (boek, dvd en logboek). We nemen het papierwerk door en bespreken het cursusschema, zodat je precies weet wat er van je verwacht wordt.

Theorie & Zwembad / Beschut buitenwater

Daarna volgen de vijf Theorie-avonden. Thuis bereid je jezelf voor met het Open Water boek, dat we kort bespreken voor we het water in gaan. In het zwembad / buitenwater leer je de vaardigheden die een duiker moet beheersen. De oefeningen bouwen we rustig op van makkelijk naar uitdagend. Geleidelijk aan raak je vertrouwd met de apparatuur en de onderwateromgeving. Bij de vijfde les toetsen we je kennis met een Theorie Examen.

Zwembad & Beschutwaterduiken

Na de theorie sessies maken je vijf duiken in het Zwembad / Beschut buitenwater gedurende deze twee weekenddagen leer je de vaardigheden die een duiker moet beheersen.

Buitenwaterduiken

Tot slot maak je vier Buitenwaterduiken in het Oostvoornese Meer of de Vinkeveense Plassen. Gedurende deze twee weekenddagen maak je de eerste echte duiken, waarin je moet laten zien dat je de vaardigheden beheerst. Na een succesvolle afloop verdien je het brevet.

Deelname vereisten:

  • Minimale leeftijd: 10 jaar
  • Medische geschiktheid voor de duiksport.
  • Inclusief: Studie materiaal, Brevet kosten en Materiaal huur
  • Exclusief: Pasfoto’s en vervoerskosten.

Jouw volgende Avontuur is:

Je wilt misschien zo gauw mogelijk je PPB Specialty halen om het onderwaterleven niet te beschadigen.
Of de beheersing hebben over het gewichtloosheid zijn onderwater wat je ook instaat stelt om minder lucht te verbruiken.

Eerst proberen?

Elk begin gaat gepaard met aarzeling, maar de gedeelde onwennigheid van je medecursisten zal je snel gerust stellen. Bij alle activiteiten krijg je de nodige begeleiding. Iedereen kan het, maar de een heeft soms wat meer tijd nodig dan de ander. Als je zeker wilt weten of duiken wel iets voor jou is, maak dan eerst een proefduik (DSD Discover Scuba Diving) voordat je begint aan de cursus.