PADI Emergency Oxygen Provider Specialty

Een cursus eerste hulp zuurstof verzorging van het PADI Emergency Oxygen Provider. Leer de ins en outs van zuurstof toediening. ‘100% Zuurstof een must bij duikongevallen behandeling’.
Voor deelname aan deze cursus is het aangeraden dat je in het bezit ben van een geldig EHBO brevet of gelijkwaardig brevet (bijvoorbeeld EFR) in kunstmatige beademing en hart reanimatie.
Afgezien van reanimatie is het toedienen van zuurstof de belangrijkste eerste hulp bij duikongevallen. Je leert dit al bij je allereerste duikcursus. Vaak is aan de waterkant een zuurstofkoffer aanwezig, maar hier heb je alleen wat aan als je weet hoe deze te gebruiken.
Tijdens de cursus Emergency Oxygen Provider krijg je veel achtergrond informatie over het gebruik van zuurstof bij duikongevallen. De voordelen en risico’s van zuurstof, het omgaan met zuurstof, fysiologie enz. komen aan de orde.
Er is uitgebreid de gelegenheid om zelf te oefenen door in verschillende scenario’s eerste hulp te verlenen en zuurstof toe te dienen.
Ook zal er tijdens deze cursus een intro worden gegeven over het gebruik van een AED.

Vereiste:

  • Aan te raden: Emergency First Response (of een kwalificerend brevet van een andere organisatie)

Wat gaan we doen:

  • 1 theorieles

Deelname vereiste:

Minimale Leeftijd: geen
Inclusief: Studie materiaal, Brevet kosten.
Exclusief: Pasfoto’s en vervoerskosten.

Jou volgende Avontuur is:

Je wilt misschien zo gauw mogelijk jou Rescue Diver Brevet gaan halen.
Het brevet PADI Emergency Oxygen Provider Specialty telt mee voor het Master Scuba Diver-brevet.